În ultimul timp Instagram Stories lansează funcționalități noi pe bandă rulantă. Ieri s-a lansat, atât pe iOS, cât și pe Andoid un update nou la Instagram, care introduce două noi funcționalități: Highlights și Archive.

Ce face fiecare aflăm acum.

Instagram Stories Highlights

Dacă până acum, pentru a păstra un Story pe Instagram trebuia să îl salvezi în memoria telefonului, de ieri încoace nu mai ai această problemă: Instagram a introdus o nouă funcționalitate în Instagram Stories, care îți permite să salvezi Storiurile pe profil. Aceasta se numește Highlights.

Pentru a salva un Story în Highlights, tot ce trebuie să faci este să apeși pe butonul Highlights din partea dreaptă jos a ecranului, iar acesta va apărea pe profil. Unde pe profil? Chiar sub descrierea ta. Acolo apare noua secțiune. După ce ai făcut acest prim pas, următoarele Highlights le poți adăuga direct de pe profil, fără să intri să revezi storyurile postate. Trebuie doar să dai tap pe butonul de ”New” și îți vor apărea cele mai recente storyuri publicate, în ordine cronologică descrescătoare.

Highlighturile vor rămâne pe profilul tău până când decizi să le ștergi. Poți să adaugi câte Highlights vrei. De asemenea, le poți edita după ce le-ai uploadat.

Stories Archive

A doua nouă funcționalitate introdusă de Instagram în ultimul update este Stories Archieve, tot legat de salvarea storyurilor. De acum, acestea se vor autosalva înainte de a expira într-o arhivă pe care doar tu o vei putea vedea.

Pentru a putea vedea storyurile arhivate, trebuie să dai click pe butonul ”Archive” din profilul tău. Acolo vei vedea atât posturile salvate în arhivă, cât și storyurile. Ordinea în care apar storyurile în arhivă este de la cele mai vechi la cele mai noi. Primul story dintr-o anumită zi va avea marcată și data, pentru a putea scrola mai ușor între ele și a găsi mai ușor storyul pe care îl cauți.

Din arhivă poți oricând să repostezi un story, să îl adaugi în feed ca post sau să îl uploadezi în noua secțiune Highlights. Noua funcționalitate este activă by default, dar poți oricând să o dezactivezi dacă nu vrei să le salveze storyurile pe care le postezi.

Aceste două updateuri vin în ajutorul celor care nu au mult spațiu de stocare pe telefon sau în cloud. Pentru că sunt astfel de cazuri.

Tu ce părere ai despre noile funcționalități? Îți vin în ajutor? Le vei folosi?